Haiseeko hengityksesi? Näin saat sen selville

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset voivat alitajunnassaan arvostella toisia ihmisiä heidän henkilökohtaisen hygieniansa perusteella, minkä vuoksi kukaan ei varmasti tahallaan haluaisi haista pahalta. Omia pahoja tuoksuja voi olla kuitenkin välillä hankalaa huomata mikäli esimerkiksi luotettu ystävä ei uskalla asiasta kertoa.

Lifehacker-sivusto on julkaissut muutaman hyvän neuvon siihen miten ihmiset voivat selvittää haiseeko heidän hengityksensä pahalta. Klassisin tapa on pitää juuri tuoksuttomalla saippualla pestyä puhdasta kättä suun edessä, hönkäistä kämmeneen ja haistaa sitä suoraan.

Hengityksen pystyy myös haistamaan nuolaisemalla omaa kättään, minkä jälkeen syljen annetaan kuivua ennen kuin nuolaistua kohtaa haistetaan. Pahan hengityksen tunnistaa myös raaputtamalla lusikalla kielen pintaa. Kun raaputettu peite on kuivunut lusikkaan, sitä haistetaan. Se tuoksuu lähes aina joltain, mutta mikäli tuoksi on erityisen paha ja voimakas, luultavasti henkikin haisee.

Viimeisenä testinä pahan hengityksen pystyy testaamaan miettimällä ja maistamalla miltä omassa suussa maistuu. Mikäli suussa maistuu pahalta ja sylki tuntuu väkevältä, hengitys tuoksuu muiden nenään vielä moninkertaisesti pahemmalta.