Haluatko tietää haisetko pahalta? Vastaus löytyy kahvin avulla

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisen hajuaisti osaa haistaa ja tunnistaa lukemattomia eri hajuja. Yksi tuoksu on kuitenkin ihmisten hajuaisteille todella vaikea ja useimmiten lähes mahdoton tunnistaa. Ihmisten hajuaisti on niin tottunut omaan tuoksuun, että sitä on enää vaikeaa haistaa päivän mittaan.

Ihmiset eivät aina tiedä miltä he itse haisevat tai tuoksuvat. Nyt Patrick Allan kertoi Lifehacker-sivustolla, että kahvi auttaa ihmisiä haistamaan jälleen itsensä. Kahvissa on niin voimakas ja yksiulotteinen tuoksu, että se auttaa ihmisen hajuaistia nollaamaan itsensä ja haistamaan kaikki tuoksut jälleen paremmin ihmisen oman tuoksun mukaanlukien.

Voimakastuoksuisia kahvipapuja tai -puruja tulisi tuoksutella jonkin aikaa, minkä jälkeen alkaa haistelemaan omia vaatteitaan. Tällöin oman hajuveden tuoksun haistaa jälleen voimakkaammin ja pystyy myös huomaamaan mikäli omat vaatteet haisevat hieltä.