Hurja väite: Maailman vanhin ihminen kuoli 146-vuotiaana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin, että maailman virallisesti vanhin ihminen kuoli 117-vuotiaana. Nyt Indonesiassa äskettäin kuolleen miehen iän väitetään olleen peräti 146 vuotta. Mikäli hänen syntymätodistuksensa on aito, on hiljattain menehtynyt Sodimedjo ollut kuollessaan ylivoimaisesti maailman vanhin ihminen.

Sodimedjon syntymävuoden väitetään olevan 1870. Valitettavasti indonesialaisten rekisteröintiä on ryhdytty listaamaan vasta vuonna 1900. BBC:n mukaan äskettäin menehtyneen Sodimedjon syntymätodistukseen oli merkitty syntymäpäiväksi joulukuu vuonna 1870. Myös Mbah Ghoto -nimellä tunnettu vanhus toimitettiin muutama viikko sitten sairaalaan huonovointisuuden vuoksi. Lopulta hän menehtyi.

Pitkäikäinen mies kertoi vanhuutensa salaisuudeksi kärsivällisyyden. Lisäksi hänellä oli kuolemaansa asti paljon välittäviä ihmisiä ympärillään. Ghotolla oli elinaikanaan neljä vaimoa ja kymmenen lasta. Hän poltti runsaasti tupakkaa viimeisille elinpäivilleen saakka.