Tässä ne ovat! NASA julkaisi ensimmäiset lähikuvat Saturnuksen renkaista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Avaruusluotain Cassini lensi äskettäin Saturnuksen renkaiden läpi ja samalla kuvasi renkaita koko ajan. Nyt NASA on julkaissut luotaimen maapallolle lähettämät maailmanhistorian ensimmäiset lähikuvat Saturnuksen renkaista, ja kuvat ovat todella upeita.

Cassinin on määrä lentää yhteensä 22 kertaa Saturnuksen renkaiden läpi ja planeetan ympäri. Mikään ihmisen valmistama esine ei ole aiemmin päässyt ikuistamaan vastaavia tilanteita.

Luotaimen vauhti on noin 123.000 kilometriä tunnissa, joten sen osuminen planeetan renkaissa oleviin kiinteisiin objekteihin on yksi riskitekijöistä, sillä osuma todennäköisesti murskaisi luotaimen. Cassinin antenni on kuitenkin siirretty eteen ottamaan vastaan pienempien kivien ja muiden objektien iskuja. Siksi luotain ei voi läpilentojen aikana olla yhteydessä maapallolle.

NASA, JPL-Caltech, Space Science Institute
NASA, JPL-Caltech, Space Science Institute
NASA, JPL-Caltech, Space Science Institute
NASA, JPL-Caltech, Space Science Institute