Siri pelasti kalastajien hengen – soitti avun paikalle

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siri on iOS-laitteiden avustaja, joka ottaa vastaan äänikomentoja. Nyt Siri on pelastanut veden varaan joutuneiden kalastajien hengen. Myös iPhone 7 -puhelimen vedenkestävyys on noussut tarinassa pääosaan.

Floridalaiset kalastajat olivat huomanneet aluksensa uppoavan 6,5 kilometrin päässä Key Biscaynen rannasta. Yksi veden varaan joutuneista miehistä yritti soittaa hätänumeroon, mutta hänen sormensa olivat liian kohmeessa kännykän käyttämistä varten. Hän pyysi Siriltä apua, Fox 4 uutisoi. Mies oli pyytänyt Siriä soittamaan hätänumeroon.

Meripelastushenkilökunta saapui nopeasti tapahtumapaikalle ja koko laivan miehistö pelastettiin. Sirin ominaisuuksia on tarkoitus kehittää jatkossa entistäkin paremmaksi. Teknologiajätti Applella on parhaillaan menossa hanke, jonka kulkee koodinimellä Invisible Hand, eli näkymätön käsi. Prototyypissä tetsataan, kuinka puhelimen ja tablettitietokoneiden erilaisia ominaisuuksia voi hallita pelkästään Sirin ja sen vastaanottamien käskyjen avulla.