Supertähti Wiz Khalifa Blockfesteille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest vahvistaa nyt juhlavuotensa artistikattausta entisestään. Uusina kiinnityksinä Tampereen ydinkeskustassa 18. – 19. elokuuta esiintyvät muun muassa yhdysvaltalainen rap-tähti Wiz Khalifa ja kesän ainoan keikkansa tekevä Paperi T.

Wiz Khalifa on Blockfestin historian ensimmäinen yhdysvaltalaisesiintyjä, joka tuodaan tapahtumaan toistamiseen omalle keikalle. See You Again, We Dem Boyz sekä Black and Yellow -jättihiteistään tunnettu räppäri keräsi festivaalin teettämässä artistitoivekyselyssä eniten ääniä aiempien vuosien artisteista. Siksi Taylor Gang -kollektiivin keulahahmo oli luonnollinen valinta tuomaan tapahtuman historiaa esille.

Pittsburghissa varttuneen Wiz Khalifan edellinen Blockfest-keikka nähtiin vuonna 2015, jolloin festivaali laajentui Ratinan stadionille ja yhdysvaltalaistähti osoitti encorensa aikana kunniaa edesmenneille suomiräppäreille. Tämän jälkeen häneltä on ilmestynyt muun muassa soololevy Khalifa sekä Juicy J:n kanssa tehty yhteislevy Rude Awakening. Lisäksi Wiz Khalifaa on kuultu Suicide Squad ja Fast & Furious 8 -elokuvien soundtrackeilla. Uuden albumin on määrä ilmestyä tänä vuonna.

Emma- ja Teosto-palkittu Paperi T tekee puolestaan kesän ainoan keikkansa Blockfesteilla. Radio Helsingin musiikkipäällikkönä, DJ:nä ja runoilijana tunnettu monilahjakkuus vetäytyi viime syksynä keikkalavoilta valmistelemaan toista pitkäsoittoaan.

Lisäksi Blockfesteille saapuu Reino Nordin, SMC Lähiörotat sekä yhteisen setin jakavat Juju, Jones ja Ewe. Lavalle nousevat myös Lihamyrsky-levymerkin tähdet, joita ovat muun muassa Ruudolf, Musta Barbaari, Prinssi Jusuf, Seksikäs-Suklaa & Dosdela. Blockfestin aiempiin kiinnityksiin lukeutuvat esimerkiksi Lil Wayne (US), Migos (US), Profeetat, Skepta (UK), JVG, Avaimen Punainen tiili -erikoiskeikka sekä $uicideboy$ (US).