Uusi deittisovellus: Profiilikuva paljastuu vähitellen keskustelun edetessä

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Tinderin kaltaisia deittisovelluksia on kutsuttu usein pinnallisiksi, ja käyttäjien väitetään tuomitsevan potentiaalisia treffikumppaneita ainostaan kuvien perusteella. Tuore iOS-sovellus ottaakin seuran etsimiseen toisenlaisen, hitaamman lähestymistavan.

Appetence-sovelluksessa muiden käyttäjien kuvat ovat alkuun tummien kuvioiden peittämiä. Mikäli kuvan haluaa nähdä kokonaisuudessaan, heihin täytyy ensin tutustua keskustelun merkeissä.

Sovelluksessa keskustelukumppanin viesteistä on mahdollisuus tykätä. Profiilikuva alkaa paljastumaan sitä enemmän mitä tykkäyksiä kertyy. Koko kuvan paljastuminen vaatii 50 tykkäystä.

Appetencen tarkoituksena on saada ihmiset viettelemään toisiaan sanojen avulla. Appetencen perustaja Camilla Forsell kertoo Mashable-sivuston mukaan halunneensa luoda vastavedon nopeaan pyyhkimiseen ja profiilikuviin perustuvalle treffikulttuurille. Hänen mukaansa monet miehet ja naiset eivät tunne enää oloaan erityiseksi deittaillessaan.

Sovellus kysyy käyttäjältä alkuun tietoa muun muassa hänen mielenkiinnon kohteistaan, lempiruoistaan ja lempimusiikistaan. Tämän jälkeen palvelun algoritmi etsii ja ehdottaa hänelle samoille asioista kiinnostuneita potentiaalisia treffikumppaneita.