Teetkö töitä kotona? Muista nämä asiat työtehon ylläpitämiseksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa firmoista sallii työntekijöidensä pitää etäpäiviä esimerkiksi perjantaisin. Toiset ihmiset tekevät töitä pelkästään kodista käsin. Jotta kodin ja työpaikan välinen raja ei häilyisi liikaa, kannattaa kotona muistaa muutama seikka töitä tehdessä.

Kotona suoritettavaa työtä varten on järkevää luoda oma tila tai kokonainen toimisto. Töitä ei siis ole hyvä tehdä sängyssä makoskellen, sillä ihminen on tiettävästi tuotteliaampi työhön asianmukaisesti asennoituessaan. Kotitoimistossa tulee ainakin olla ergonomiaa tukevat kalusteet ja asianmukainen valaistus.

Myös kotona työskennellessä on hyvä asettaa itselleen selkeä työaika kahvi- ja ruokataukoineen. Työvaihteen saa hyvin päälle, kun vaihtaa yöpaidan päivävaatteisiin ja suorittaa ennen työpäivän aloittamista rutiininomaiset aamutoimet. On myös tärkeää, että keskittyy työpäivän aikana pelkästään työhön liittyviin asioihin – kotihommat hoidetaan sitten vapaa-ajalla, vaikka tekisikin töitä kotona.

Työstä tulee tehokkaampaa jos asettaa itselleen tavotteita. Tietynlaisten tulosten saavuttaminen on oleellista myös kotityöskentelyssä. Vaikka tekisi töitä omassa kotitoimistossa, ei työasioihin palata enää päivän päätteeksi. Kun työt on tehty voi keskittyä täysillä vapaa-aikaan.

Lähde: PureWow