Googlen pikaviestisovellus muuntaa selfiet emojeiksi

Digi · Tim Isokivi

Googlen Allo -pikaviestisovellus ei ehkä ole yhtä suosittu kuin Whatsapp tai Facebook Messenger, mutta sen tuore ominaisuus on varmasti omiaan houkuttelemaan uusia käyttäjiä. Allo pystyy nimittäin muuntamaan selfiet automaattisesti emojeiksi.

Tekoälyyn pohjaava ominaisuus kartoittaa kasvonpiirteet kuvasta, ja luo niiden pohjalta sarjan Bitmoji-tyylisiä tarroja. Fast Company Design -sivuston mukaan sovellus pystyy luomaan jopa 563 kvadriljoonaa erilaista kasvoa.

Lopputuloksena syntyvät emojit ovat Googlen blogin mukaan tarkoituksella sarjakuvamaisia ja karikatyyrimäisiä. Tällä tavoin on tarkoitus välttyä niin kutsutulta outo laakso -ilmiöltä, jossa liian paljon aitoja kasvoja muistuttava tietokonegrafiikka alkaa näyttämään epäluonnolliselta ja häiritsevältä.

Allon luomia emojeja voi halutessaan vielä muokata jälkikäteen itsenäisesti. Tuore ominaisuus on mukana sovelluksen tuoreimmassa Android-päivityksessä. Allon iOS-version käyttäjät joutuvat odottelemaan ominaisuutta hieman pidempään.