Tutkimus vahvisti: ”Ylipainoinen ihminen ei voi olla terve”

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime vuosien aikana ihmisistä on tullut suvaitsevaisempia sekä muita että itseään kohtaan. Ihmiset ja moni mediataho yrittää ajaa positiivisempaa minäkuvaa eteenpäin. Tämä on vaikuttanut jo suuresti ihmisten itsetuntoon ja siihen miten he näkevät itsensä ja oman vartalonsa.

Positiivinen minäkuva on kuitenkin asiantuntijoiden mukaan alkanut vaikuttamaan myös siihen, että ihmiset ovat liiankin tyytyväisiä omaan kokoonsa. Lääkärit ovat halunneet muistuttaa ihmisiä siitä, että ihminen ei voi olla samaan aikaan sekä ylipainoinen että terve.

Birminghamin yliopisto keräsi 3,5 miljoonan ihmisen terveysrekisterit ja tutki niiden pohjalta ylipainon vaikutusta ihmisten terveyteen. Tutkimuksesta kävi Sky News -uutisten mukaan ilmi, että ihminen ei voi olla samaan aikaan sekä ylipainoinen että terve.

Ylipaino ja ylimääräisen rasvan kantaminen kehossaan toivat mukanaan monia terveysriskejä. Ylipainoisilla oli tutkijoiden mukaan muihin verrattuna yli kaksinkertainen riski saada sydänkohtaus. Ylipainoiset ihmiset saattoivat olla muuten perusterveitä, mutta ylipaino toi mukanaan kuitenkin selvästi kohonneet riskit sairastua tai menehtyä erilaisiin sydän- ja verisuonitauteihin.