Maksaisitko twiittaamisesta? Twitter harkitsee maksullista palvelua

Digi · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Twitteriä on tähän saakka voinut käyttää täysin maksutta, mutta lähitulevaisuudessa asiaan saattaa tulla muutos. Yhtiön kerrotaan nimittäin suunnittelevan mahdollisten maksullisten lisäpalveluiden käyttöönottoa.

Twitterin toimitujohtaja Jack Dorsey paljasti San Franciscossa järjestetyssä osakkeenomistajien kokouksessa yhtiön harkitsevan maksullisia jäsenyyksiä. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että ilmaisen perusjäsenyyden lisäksi käyttäjille tarjottaisiin lisäpalveluita maksua vastaan.

– On tärkeää että Twitter on avoin käytössä kaikille heidän taloudelliseen tilanteeseen ja elämäntilateeseen katsomatta, joten tarkoitus on säilyttää palvelu ilmaisena ja avoimena, Dorsey kertoi.

– Keskustelemme jatkuvasti asiakkaidemme kanssa siitä, miten Twitteriä voitaisiin parantaa. Idea maksullisista palvelusta on tullut esille, mies jatkoi Recode-sivuston mukaan.

Maaliskuussa Twitterin kerrottiin suunnittelevan maksullista versiota Tweetdeck-sovelluksesta. Erityisesti markkinointityöntekijöille ja toimittajille suunnatussa maksullisessa Tweetdeckissä olisi uusia ominaisuuksia, joita sen normaalista versiosta ei löydy.