Mies kuvasi erikoisen näyn – neljä oravanpoikasta juuttui yhteen hännistään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rottien tiedetään jokus takertuvan kiinni toistensa hännistä, mutta samaa saattaa tapahtua myös muille jyrsijöille. Taannoin eräs Yhdysvaltojen Mainessa asuva mies törmäsi hännistään jumiin jääneisiin oraviin.

Andrew Day oli kävelyllä vanhempiensa kodin lähettyvillä kohdatessaan erikoisen näyn. Neljä oravanpoikasta oli jäänyt hännistään kiinni toisiinsa. Samaan aikaan lähistöllä liikkui oravien huolestunut emo ja nälkäinen kissa.

Day ja hänen isänsä ottivat yhteyttä riistanvartijaan, mutta päättivät pelastaa oravat itse avun saapumisen viivästyttyä. Day trimmasi oravien karvoja noin puolentoista tunnin ajan saksilla. Pitkän työn jälkeen oravat olivat viimein vapaita.

– Niiden hännät olivat kuin jättiläismäinen rastahius. Niihin oli kietoutunut myös oksia, heinää ja muovia, mies kuvaili Bangor Daily News -lehdelle.

Dayn mukaan oravien hännät takertuivat toisiinsa todennäköisesti pesässä. Pelastettuaan eläimet pinteestä mies vapautti eläimet luontoon niiden kotipuun juurella.