Kärsitkö suorituispaneista seksissä? Asiantuntijat suosittelevat kannabista, hotellilomaa ja seksialan ammattilaisia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Seksiä harvakseltaan tai ei koskaan harrastaneet ihmiset saattavat saada ahdistusta eroottista aktia miettiessään. Mikäli seksiin liittyy runsaasti jännitystä ja suorituspaineita, kannattaa asiasta keskustella kumppanin kanssa ja luoda rakastelutilanne mahdollisimman rennoksi.

Playboy-lehden asiantuntijat neuvovat hieman rajumpia keinoja seksiin liittyvän ahdistuksen poistamiseen. Miestenlehden julkaiseman artikkelin mukaan kannabis auttaa ihmisiä rentoutumaan. Maailmalla on tullut myyntiin lajike, jossa on vähemmän THC:a, eli tetrahydrokannabinolia, mutta enemmän naisten kiihotusta lisääviä yhdisteitä. Sexxpot-niminen valmiste auttaa etenkin naisia saamaan helpommin orgasmeja.

Samassa artikkelissa suositaan oikeanlaisen ilmapiirin luomista esimerkiksi hotellihuoneen avulla. Tutkimusten mukaan rutiineista poistuminen lisää ihmisten avarakatseisuutta seksiin liittyen. Hotellissa harrastettu seksi on usein kokeellisempaa ja lomalla oleminen vapauttaa estoja. Kolmas asiantuntijoiden antama neuvo on seksialan ammattilaisten apu, kuten seksuaaliterapiassa käyminen.