Tutkimus: Naiset haluavat veljensä näköisen miehen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Toisesta ihmisestä kiinnostuminen ei ole yksinkertaista ja siihe vaikuttavat oikea ajoitus ja elämäntilanne. Tutkimusten mukaan tietynlainen ulkonäkö kiinnostaa naisia tavallista enemmän. Mikäli mies muistuttaa heidän veljeään, ovat naiset enemmän kuin kiinnostuneita.

Evolution & Human Behavior -julkaisussa on nyt esitelty tutkimus, jonka mukaan naiset kiinnostuvat miehistä, jotka muistuttavat heidän omaa veljeään. Tutkijat arvioivat neitokaisten mielipiteitä miehistä ja analysoivat sen jälkeen heidän veljensä ulkonäköä verrattuna kiinnostuksen kohteisiin. Tulosten perusteella naiset kävivät kuumina miehiin, jotka muistuttivat mahdollisimman paljon heidän sisarustaan.

Aiemmin on tutkittu muun muassa sitä, että naiset haluavat vierelleen mahdollisimman paljon omaa isää muistuttavan kundin. Osa ihmisistä löytää vierelleen ihmisen, jonka ulkonäkö muistuttaa suuresti omaa peilikuvaa. Samannäköisiä pariskuntia löytyy myös julkkismaailmasta useita.