Hevifestareille rakennetaan seitsemän kilometrin pituista olutputkea

Festarit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keski-Euroopan festivaaleilla paikalliset alkoholilait eivät häiritse festaritunnelmaa kuten Suomessa, eikä järjestyshäiriöitä näe silti käytännössä lainkaan. Ei vaikka oluen menekki on täysin toista kuin Suomessa. Esimerkiksi saksalaisilla Wacken Open Air -festareilla myydään kuusi oluttuoppia joka sekunti.

Wacken Open Air on päättänyt lopettaa hurjan rekka- ja oluttynnyrirallin, joka on kuljettanut janoisille festarivieraille tauottomasti lisää juotavaa. Pohjois-Saksassa sijaitsevaan 1.800 asukkaan Wackenin kaupunkiin saapuu festivaaleille peräti 75.000 vierasta, jotka juovat tapahtuman aikana arviolta 400.000 litraa olutta, Hamburger Morgenpost uutisoi.

Festivaalin järjestäjät ovat nyt saaneet nerokkaan idean, jossa festarialueelle rakennetaan miljoonalla eurolla oma olutputki, joka kuljettaa mallasjuomaa riittävästi myyntipisteisiin. Tapahtuman perustaja Holger Hübnerin mukaan he halusivat päätöksellään lopettaa rekkarallin ja suojella ympäristöä ja maaperää. Samalla oma olutputki luonnollisesti nopeuttaa asiakkaiden palvelemista.