Kyyhkyistä tehty huumekuriireja – poliisi lähes voimaton

Ohhoh! · Tim Isokivi

Salakuljettajat käyttävät toisinaan erittäin mielikuvituksellisia keinoja toimittaakseen kiellettyjä aineita rajojen yli. Nyt Kuwaitin viranomaiset ovat pysäyttäneet huumekuriirina toimineen kyyhkyn.

Lintu löydettiin BBC:n mukaan Kuwaitin ja Irakin rajalta. Kyyhkyn selässä oli yhteensä 178 pilleriä sisältänyt pieni reppu. Huumeet on tunnistettu tainnutuslääke ketamiiniksi, jota käytetään huumeena sen dissosiatiivisten ja hallusinogeenisten vaikutusten ansiosta.

Kuwaitin tulliviranomaiset ovat tienneet salakuljettajien käyttävän kyyhkyjä huumekuriireina. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun viranomaiset ovat pysäyttäneet linnun itse teossa.

Kesykyyhkyillä on erinomainen suunnistuskyky, ja ne osaavat palata kotipesäänsä jopa satojen kilometrien päästä. Tämän ansiosta lintuja on käytetty kirjeiden, viestien ja pienten esineiden lähettämiseen jo antiikin ajoilta saakka.