Tällainen käytös tekee ihmisestä vetovoimaisen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kauneus on katsojan silmissä, minkä vuoksi toisen ihmisen mielestä kaunis henkilö voi olla toisen mielestä täysin tavanomainen. Kauneuteen ja viehättävyyteen liittyy kuitenkin monia muitakin asioita kuin se miltä henkilö ulospäin näyttää.

Ihmisen kauneuteen ja viehättävyyteen eivät vaikuta pelkästään tyyli, olemus ja ulkonäkö vaan käyttäytyminen on hyvin olennainen osa ihmisten vetovoimaa. The List -sivuston mukaan yksi tärkeimmistä asioista on kuunteleminen. Hyvät kuuntelutaidot tekevät ihmisestä hyvin viehättävän toisten silmissä. Hyvä kuuntelija kuuntelee toista myötäillen samalla hänen eleitään ja ilmeitään. Eläytyminen toisen tarinaan ja kokemukseen kertoo siitä, että kuuntelija on myös empaattinen.

Kiltteys ja hyväntahtoisuus ovat myös sellaisia piirteitä, jotka houkuttelevat muita ihmisiä. Kiltteyteen ja muiden ihmisten huomioon ottamiseen täytyy nähdä myös hieman vaivaa, mutta se palkitaan aina. Helpoin tapa näyttäytyä viehättävänä muiden silmissä on hymyillä. Hymy lisää ympärillä olevien ihmisten kehossa hyvänolon tunnetta, minkä vuoksi moni haluaakin automaattisesti olla hymyilevän ihmisen lähellä.

Nauru toimii viehättävänä tekijänä samasta syystä kuin hymyileminen. Nauraminen alentaa kehon stressitasoa, minkä vuoksi ihmiset hakeutuvat usein sellaisen henkilön seuraan joka nauraa ja saa muutkin nauramaan.