Raju onnettomuus Indianapolis 500 -rallikilpailuissa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Indianassa järjestettäv Indianapolis 500 -rallikilpailu sai sunnuntaina pelottavan käänteen hurjan onnettomuuden muodossa. Tilanteen rajuudesta huolimatta kaikki osapuolet selvisivät ehjin nahoin.

Tilanne sai alkunsa brittikuljettaja Jay Howardin menetettyä autonsa hallinnan 53. kierroksen aikana. Uusiseelantilainen Scott Dixon törmäsi häneen, minkä ansiosta miehen auto lähti lentoon ja törmäsi lopulta radan tukimuuriin. Ajoneuvo repeytyi iskun voimasta palasiksi.

Dixon selvisi kuitenkin elossa hengenvaarallisen näköisestä onnettomuudesta. Yahoo Sports -sivuston mukaan hän pääsi poistumaan Indianapolis Motor Speedwayn terveyskeskuksesta vain 20 minuuttia onnettomuuden jälkeen.

– Oloni on kuin turpiin saanut. Olihan se melkoista kyytiä, Dixon totesi lehdistölle.

800 kilometrin pituinen Indianapolis 500 ajetaan vuosittain Indianapolis Motor Speedway -radalla. Maailman tunnetuimpiin moottoriurheilutapahtumiin kuuluvaa kilpailua on järjestetty jo vuodesta 1911 lähtien.