Talosta löytyi 10 valtavaa ampiaispesää: ”Näky kuin Alien-elokuvissa”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ampiaispesät eivät ole harvinainen näky mökkien ja vanhojen kotien ullakoilla. Meillä Suomessa ne kuitenkaan harvemmin kasvavat yhtä valtaviksi, kuin Iso-Britannian Hampshiressa sijaitsevan talon tapauksessa.

Tuholaistorjuja Shane Jones kutsuttiin taannoin hävittämään ampiaispesiä Basingstokessa sijaitsevaan, restaurointia odottavaan hylättyyn taloon. Jones osasi tuskin odottaa, minkälainen näky häntä kohtaisi rakennuksen sisällä. Talossa oli kymmenen valtavaa pesää.

– Huone oli kuin Alien-elokuvan kohtauksesta, Jones kuvaili Metro-lehdelle.

Pesistä pienin oli jalkapallon kokoinen, suurin puolestaan metrin korkuinen. Vaikka suurin osa niistä oli tyhjiä, oli yhdessä pesässä satoja eläviä ampiaisia. Tuholaistorjujan mukaan hän ei ole koskaa nähnyt yhtä suuria ampiaispesiä.

Jones uskoo ampiaisten eläneen talossa ainakin vuosikymmenen ajan. Tuholaistorjuntaan erikoistunutta RIDKTEK-yritystä pyörittävä mies onnistui lopulta saamaan pesät pois rakennuksesta poikansa avustuksella. Hän myös kuvasi tilanteesta sittemmin Youtubessa jaetun videon.

 

A whopper! #wasps removed this today

Publié par Ridtek Environmental sur mercredi 24 mai 2017