NASA julkaisi Mars-ajoneuvonsa – kuin Batman-elokuvasta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on keskittynyt viime vuosina monien muiden projektiensa lisäksi tutkimaan aktiivisesti Mars-planeetan olosuhteita ihmisten mahdollista asuttamista varten. Nyt NASA on julkistanut konseptin ajoneuvosta, jollaisella Marsissa voidaan tulevaisuudessa ajella.

NASA

Mars Rover Concept Vehicle, eli MRCV, on rajunnäköinen maastoajoneuvo, joka voisi olla ulkonäkönsä puolesta peräisin esimerkiksi Batman-elokuvasta. Kennedy Space Centerin verkossa julkaisemalla videolla nähdään millaista ajoneuvoa alueella käyvät turistit voivat jatkossa ihastella.

Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä turistinähtävyys, vaan oikea kehitysversio Mars-autosta, jolla astronautit voisivat tulevaisuudessa liikkua Punaisen planeetan pinnalla.