Jättiläisvauva syntyi Yhdysvalloissa – painaa huikeat 6,12 kiloa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Floridalainen Chrissy Corbitt luuli odottavansa kaksosia raskausvatsan järisyttävän suuren koon takia. Todellisuudessa kohdussa varttui yksi kaikkien aikojen suurimmista vauvoista, 6120 grammainen tyttö. Vauva saapui maailmaan sektiolla.

Vastasyntynyt vauva painaa yleensä keskimäärin 3–4 kiloa. Corbittin vastassa varttunut lapsi oli syntyessään kaksi kertaa normaalivauvan kokoinen. Pienokainen puettiin jo laitoksella vaatteisiin, jotka on tarkoitettu taaperoikäisille lapsille, Daily Mail uutisoi.

Viikko ennen laskettua aikaa syntynyt Carleigh-niminen vauva aiheutti huvittuneisuutta myös synnytyssalin henkilökunnan keskuudessa, koska pieni ihminen hädin tuskin mahtui vastasyntyneille tarkoitettuun vauvasänkyyn.

Jättikokoinen tyttö oli Chrissyn perheen neljäs lapsi. Maailman painavin vauva on syntynyt Guinnessin ennätystenkirjan mukaan Italiassa vuonna 1955, kun siellä syntynyt poika painoi 10,2 kiloa. Suomen ennätys on vuonna 1979 Etelä-Karjalassa syntynyt 6,7 kilon poika.