17 vuotta vankilassa istunut vapaaksi – kaksoisolento löytyi yllättäen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen mies ehti istua vankilassa 17 vuoden ajan, kunnes hän vapautui uskomattoman käänteen ansiosta. Kävi ilmi, että mies oli joutunut vankilaan todennäköisesti hänen kaksoisolentonsa tekemästä rikoksesta.

Missourin Kansas Citystä kotoisin oleva Richard Jones tuomittiin vuonna 1999 Walmart-kaupan ulkopuolella tapahtuneesta ryöstöstä. Tuomio perustui silminnäkijöiden todistukseen, mutta rikospaikalla ei ollut miehen DNA:ta tai sormenjälkiä. Jones itse vakuutteli syyttömyyttään koko tuomion ajan.

Tuomiota istuessaan Jones kuuli toisesta vangista, jota kuvailtiin hänen ilmetyksi kaksoisolennokseen. Miehen asianajaja selvitti kyseessä olevan Ricky Amos -niminen mies, jonka ulkoinen olemus muistutti erittäin paljon Jonesia. Kaiken lisäksi Ricky oli asunut rikospaikan läheisyydessä vuonna 1999.

Tapausta alettiin käsittelemään uudelleen oikeudessa. Alkuperäisen rikoksen silminnäkijät totesivat, etteivät he erota kahta miestä toisistaan. Liittovaltion tuomari Kevin Moriarty määräsi Richard Jonesin vapautettavaksi.

The Kansas City Star -uutissivuston mukaan Ricky Amos on kiistänyt syyllisyytensä rikokseen. Jones on sittemmin palannut vaimonsa ja lastensa luokse Kansas Cityyn.