Pikaruokaketju lähettää hampurilaisen avaruuden rajamaille

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen pikaruokajätti Kentucky Fried Chicken aikoo lähettää ruokaansa sinne, missä yksikään hampurilainen ei ole käynyt aikaisemmin. Yhtiön erikoisen mainostempauksen myötä kanahampurilainen tulee nousemaan arviolta vähintään stratosfääriin ylärajoille.

Noin 50 kilometrin korkeudessa sijaitseva stratosfääri ei ole vielä varsinaista avaruutta, mutta sieltä käsin voidaan erottaa jo maan kaarevuus ja avaruuden mustuus. Zinger-kanahampurilainen nousee yläilmoihin World View Enterprises -yhtiön ilmapallon mukana. Yhtiön tavoitteena on lähettää stratosfääriin samalla menetelmällä myös ihmisiä.

Zinger-hampurilaisen 21. kesäkuuta tapahtuva lento tullaan esittämään suorana lähetyksenä verkossa. Kanahampurilainen tulee pysymään stratosfäärissä neljän vuorokauden ajan, kunnes se laskeutuu takaisin maan pinnalle.

– Kuten saatat kuvitella, nauroimme idealle alkuun. Pian tajusimme sen olevan kuitenkin erittäin loistava ajatus, World View -yhtiön toimitusjohtaja kuvailee New York Times -lehden mukaan.

World Viewin suunnitelmissa on lähettää tulevaisuudessa stratosfääriin kuumailmapallon varassa nousevia hyttejä. Ne olisi varustettu näköalaikkunoilla, baarilla ja vessoilla. Yhtiö ottaa toistaiseksi varauksia lennoille noin 66.500 euron hintaan per matkustaja.