Sankari otti kiinni murhaaja-vankikarkurit Yhdysvalloissa

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa on seurattu viime päivinä aktiivisesti tapausta, jossa kaksi vaarallista vankia murhasi torstaina kaksi vartijaa vankien linja-autossa ja onnistui pakenemaan Tennesseen osavaltiossa. Nyt molemmat vankikarkurit ovat jääneet kiinni, kun paikallinen sankari onnistui tekemään poikkeuksellisen rohkean kansalaispidätyksen.

Tennessee Highway Patrolin tiedottaja kertoi televisiouutisille, että Donnie Rowe ja Ricky Dubose jäivät kiinni, kun asukas huomasi heidän yrittävän varastaa autoaan Valtatie 24:n varrella.

Asukas ei aikonut katsoa sivusta, vaan otti aseensa ja otti autovarkaat kiinni sillä uhaten Christianan pikkukaupungissa. Hän komensi miehet maahan makaamaan ja piti heitä aseella uhaten siinä poliisin tuloon saakka. Vankikarkurien kiinni saamiseen johtavasta vihjeestä oli luvattu 130.000 dollarin palkkio. Vielä ei ole tiedossa saako vangit kiinni ottanut henkilö saman palkkion.

Suomessa vankikarkurit aseella uhaten kiinni ottanutta kansalaista kutsuisi todennäköisesti hyvin nopeasti tuomioistuin ja sakkotuomio vankikarkurien vapaudenriistosta.