Napapiirillä seisoo valtava kultainen muna – sisältä paljastuu uskomaton näky

Matkailu · Stara.fi

Suomen Lapista löytyy lukuisia upeita nähtävyyksiä, mutta Ruotsi ei toki jää kovin kauas taakse. Nyt Ruotsin Kiirunassa on esitelty poikkeuksellisen erikoinen sauna, sillä se näyttää ulkoa tunturissa seisovalta valtavalta kultaiselta munalta. Tuskin kukaan osaisi arvata mitä munan sisältä paljastuu.

Yli viisi metriä korkea kultainen muna, Solar Egg, sijaitsee tunturissa Kiirunan Luossabackenissa. Sen ulkokuori on tehty kimaltelevasta lasista ja peilistä, joten se ei tarkoituksella sulaudu kovin hyvin tunturimaisemaan.

Saunassa on keskimäärin 75 – 85 astetta, joten kyseessä on oikean saunan sijaan turistiystävällinen ruotsalainen sauna. Munan on teettänyt Riksbyggen, ja se on osa Kiirunan kehitysprojektia, jossa kaupunkiin yritetään saada lisää turisteja.

Solar Egg, Kiiruna. Kuva: Swedish Lapland
Solar Egg, Kiiruna. Kuva: Swedish Lapland
Solar Egg, Kiiruna. Kuva: Swedish Lapland
Solar Egg, Kiiruna. Kuva: Swedish Lapland