100-pack olutta oli liikaa – suomalainen alkoholifarssi ihmetyttää somessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa yritetään saada alkoholikulttuuria hiljalleen 2000-luvulle, mutta uusi alkoholilaki on joutunut eduskunnassa odottamattomiin vaikeuksiin. Nykyisen alkoholilain ihmeellisyydet ovat tuottaneet koomisia tilanteita jo vuosikausien ajan. Niistä suivaantui myös metallipiireistä tuttu Jussi Helenius, joka kirjoitti aiheesta Facebookiin.

– Tässä maassa ei lain mukaan saisi myydä baarissa kuin yksi ravintola-annos alkoholia kerrallaan. Tässä maassa lain mukaan saa julkisissa tapahtumissa tarjoilla alkoholia useimmiten vain siihen tarkoitukseen osoitetulla, rajatulla alueella, vaikka tapahtuma olisi vain täysi-ikäisille sallittu. Tässä maassa et saisi itse viedä baarista ostamaasi alkoholiannosta baarin omistamalle terassille, jos välissä on jalkakäytävä, joka ei ole anniskelualuetta, Jussi Helenius kiteyttää alkoholilain nykytilannetta.

Helenius jatkaa tragikoomista listaustaan vielä pitkään kirjoituksessaan. Lopuksi hän kuitenkin viittaa tapaukseen, jossa Karjala-olutta ryhdyttiin myymään taannoin peräti 100 tölkin pakkauksissa aivan tavallisissa marketeissa.

– Mutta onneksi voit ostaa kaupasta ”kätevästi” sata tölkkiä kaljaa yhdessä pakkauksessa mikä saa kaiken muun alkoholisäädäntöön liittyvän vammaisuuden unohtumaan ainakin siksi kesäviikoksi kuin tuo määrä riittää.

Helenius ei suinkaan ole ainoa suomalainen, jota alkoholilain nykytilanne on kaikessa erikoisuudessaan naurattanut. Siksi kirjoitus on levinnyt – luvallisesti ja luvattomasti – lukuisilla someseinillä saaden valtaisan suosion. Viimeisten tietojen mukaan tilannetta hieman parantava uusi alkoholilaki olisi ehkä menossa läpi vuosi sitten sovitussa muodossa, joka toisi viimein myös lonkeron ja A-oluen kauppoihin.