Taiteilija teki henkilökorttiin kuvan tietokoneella – meni täydestä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskalaistaiteilija on paljastanut, kuinka helppoa henkilöllisyystodistuksessa olisi käyttää keinotekoista kuvaa. Hän väittää luoneensa tietokonegrafiikalla kasvokuvan, joka meni läpi hänen kansallisessa henkilöllisyyskortissaan.

Raphael Fabre loi päästään 3D-mallin ohjelmalla, jota käytetään elokuvien ja videopelien erikoistehosteisiin. Jopa kuvassa näkyvät vaatteet on luotu tietokoneella. Fabre seurasi tarkkaan Ranskan valtion vaatimuksia siitä, minkälainen henkilöllisyyskortissa oleva kuva tulee olla.

Kuvan tarkastajilla ei ollut hajuakaan sen oikeasta luonteesta, vaan otos hyväksyttiin Gizmodo-sivuston mukaan ongelmitta. Fabre paljasti henkilöllisyykorttinsa kuvan olevan tietokoneella luotu Facebookissa.

Jää epäselväksi, olisiko tietokoneella luotu kuva mennyt läpi esimerkiksi passissa. Korttia voi kuitenkin käyttää henkilöllisyystodistuksena EU-maissa ja Ranskan merentakaisiin alueisiin kuuluvissa valtioissa.

– Ranskalaisen identiteettini virallisesti vahvistava kortti esittää minut versiona, joka on käytännössä virtuaalinen, fiktiivinen videopelihahmo, Fabre kuvaili kotisivullaan.

Le 7 avril 2017, j’ai fait une demande de carte d’identité à la mairie du 18e. Tous les papiers demandés pour la carte é…

Publié par Raphaël Fabre sur mardi 13 juin 2017