Auringossa palaneesta järkyttävät kuvat – tästä syystä kannattaa muistaa aurinkorasva!

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Suomalaiset odottavat kesähelteitä kuin kuuta nousevaa, mutta valitettavasti auringolta suojautuminen saattaa unohtua lämpimien säiden viimein saapuessa. Sosiaalisessa mediassa levinnyt kuvasarja toimii hyvänä muistutuksena aurinkovoiteen käyttämisen tärkeydestä.

Säät nousivat viime viikonloppuna Iso-Britanniassa hellelukemiin. Tämä tuli harvinaisen selväksi Skotlannin Edinburgissa asuvalle miehelle, joka kärsi auringon vuoksi toisen asteen palovammoista. Hän jakoi kuvia rakkuloilla olevasta ihostaan Twitterissä.

– Oikeasti, käyttäkää aurinkorasvaa. Sain toisen asteen palovammoja tehdessäni päivän työt ulkona. Olen aivan tuskissani, Twitter-käyttäjä paljasti.

Auringonpolttamat syntyvät ihon altistuessa liikaa auringonvalon UV-säteilylle. Ihoaan voi suojella UV-säteilyn aiheuttamalta palamiselta sekä aurinkovoiteiden että vaatetuksen avulla.