Blockfest 10 vuotta – vuosi 2014: ”Snoop Dogg lavalle Ilves-paidassa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Blockfest 10 on juttusarja, jossa kerrotaan tänä vuonna 10 vuotta täyttävän Blockfest-tapahtuman tarina tapahtuman syntymästä nykypäivään. Kirjoittaja on aloittanut Blockfesteilla juoksupoikana ja työskentelee nyt jo viidettä vuotta tapahtuman toisena tuottajana.

Blockfest 2014

Vuoden 2013 Blockfestin jälkeen olimme uuden haasteen edessä. Räppipäillä oli selkeästi enemmän kiinnostusta loppuunmyytyä tapahtumaamme kohtaan kuin mitä kapasiteetti antoi periksi. Toisaalta Ratinanniemen vieressä sijainneen Ratinan stadionin liittäminen osaksi aluetta tuntui vielä liian aikaiselta. Aluetta saatiin laajennettua hieman käyttämällä tilaa fiksummin ja ottamalla muun muassa ravintolalaiva osaksi Blockfestia.

Festivaalilla nähtiin enemmän erikoistempauksia kuin koskaan aiemmin. DJ Polarsoul esitti livenä tuottajalevynsä ”Pilvilinna”, jonka myötä mies kutsui lavalle peräti 23 vierailevaa artistia aina Asasta Julma-Henriin ja Pyhimyksestä Raappanaan. Kyseessä oli kesän helposti massiivisin räppikeikka, enkä osaa sanoa onko vierailijamäärää rikottu tämän jälkeenkään missään.

Blockfest 2014, Kuva: Kyösti Karila
Blockfest 2014, Kuva: Kyösti Karila
Leevi Toija, Stara
Santeri Saarinen, Stara

Mikael Gabriel puolestaan yllätti yleisönsä lennättämällä omalle keikalleen Roc-A-Fellan kultakauden räppärit Memphis Bleekin ja vuonna 2010 Blockfesteilla esiintyneen Freewayn. Lisäksi lavalla nähtiin kolmas yhdysvaltalainen Chung Cvrtier sekä Brando.

Elastiselle jaettiin meidän ja YleX:n toimesta Tebianin suunnittelema elämäntyöpalkinto. JVG saapui mestoille isolla seurueella, pyytäen lavalle jengiä Pete Parkkosesta Sara Chafakiin. Livebändin kera esiintynyt Cheek teki viimeisen festarikeikkansa ennen kohuttuja Olympiastadionin konsertteja ja keikkataukoa.

Kesän 2014 ulkomaisina vetonauloina toimivat lopulta Rick Ross ja Snoop Dogg. Rozay oli singahtanut alkuvuodesta Billboardin listaykköseksi uudella albumillaan ”Mastermind”. Häntä varten tilattiin Ranskasta pullokaupalla Luc Belaire Roséta sekä häntä varten räätälöityjä juomalaseja. Snoop Dogg puolestaan esiintyi jääkiekkojoukkue Ilveksen pelipaidassa.

Rick Ross, Blockfest 2014, Kuva: Leevi Toija, Stara
Blockfest 2014, Kuva: Kyösti Karila
Snoop Dogg Blockfest 2014, Kuva: Kyösti Karila
Snoop Dogg Blockfest 2014, Kuva: Kyösti Karila
Snoop Dogg Blockfest 2014, Kuva: Leevi Toija, Stara

Ilves oli vielä tuolloin vanhassa omistuksessa, eikä loistanut kaukalossa. Heidän sosiaalisen median tilinsä olivat kuitenkin erittäin hyvässä hallinnassa. Niitä pyöritti itsestään numeroa tekemättä Mikko Alahäivälä, joka keksi idean Snoop Doggia varten tehdystä aidosta Ilveksen pelipaidasta.

Varsinaisen toteutuspuolen Ilvekseltä hoiti Valtteri Autero, jonka kanssa on ollut ilo tehdä yhteistyötä muutoinkin vuosien ajan. Snoop Dogg piti paitaa päällään backstagella jo tunti ennen keikan alkua eikä malttanut luopua siitä keikan jälkeenkään.

Meillä Blockfesteilla on aika lailla tasapuolisesti niin Ilveksen kuin Tapparankin kannattajia. Allekirjoittanut sattuu olemaan vahvasti Ilveksen joukoissa. Pakko se on myöntää: Kun elävä west coast -legenda käveli kotikaupunkini suosikkijengin paita päällä lavalle, yleisö sekosi näkemästään ja keikka käynnistyi ajallaan. Tämä on yksi parhaimmista fiiliksistä mitä olen Blockfestin historiassa kokenut.

Cheek, Blockfest 2014, Kuva: Stara
Cheek, Blockfest 2014, Kuva: Stara
Uniikki, Blockfest 2014, Kuva: Leevi Toija, Stara
Musta Barbaari, Blockfest 2014, Kuva: Stara
Blockfest 2014, Kuva: Kyösti Karila

Mikäli katsotte tämän tekstin lopusta Blockfestin ajankohtaa, saatatte yllättyä ettei tuona kesänä juhlittukaan elokuun kolmantena viikonloppuna kuten normaalisti. Päivämäärän siirtoon oli moniakin syitä, tärkeimpinä Snoop Doggin saatavuus juuri tuona viikonloppuna ja toisaalta Cheekin Olympiastadionin keikat elokuun lopussa.

Festivaalin lisäksi toteutimme vuoden 2014 aikana kotimaisten artistien klubikeikkoja, toimme ScHoolboy Q:n ja Kid Inkin ensimmäistä kertaa Suomeen sekä järjestimme Angel Hazen ja Mobb Deepin kesäkeikat Tavastialla.

BLOCKFEST 2014

Ajankohta 1.-2.8.2014

Loppuunmyyty jo ennakkoon

Tapahtumapaikkana Ratinanniemi, Tampere

Kävijämäärä (jatkot mukaanlukien): reilut 34.000 ihmistä