Koripallotähti Dennis Rodman Pohjois-Koreassa – paljasti syyn reissuilleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koripallolegenda Dennis Rodman matkusti äskettäin Pohjois-Koreaan tapaamaan ystäväänsä, diktaattori Kim Jong-unia. Rodman on vieraillut Pohjois-Koreassa aiemminkin urheiludiplomaatin roolissa. Toisinaan hänen matkansa ovat olleet epävirallisten tietojen mukaan melko alkoholinhuuruisia.

Tällä kertaa Dennis Rodman vierailee ensimmäistä kertaa Pohjois-Koreassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisten jälkeen. Telegraphin mukaan entinen NBA-tähti toivoo, että voisi avata ovia ja harjoittaa diplomatiaa Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välillä.

– Haluan vain avata ovia. Tavoitteeni on nähdä, pystynkö tuomaan mukanani urheilua Pohjois-Koreaan. Se on päätavoitteeni, Dennis Rodman kertoi.

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välit ovat olleet kireät. Pohjois-Korea on uhkaillut Yhdysvaltoja ydinaseilla, ja maassa on tällä hetkellä vangittuna neljä amerikkalaista työleireille sijoitettuina. Rodman ei ole informoinut Yhdysvaltain hallintoa vierailustaan, mutta uskoo presidentin olevan iloinen lämpimimpien välien luomisyrityksestä.