CIA:n työntekijöille potkut – varastivat 3 000 dollarilla makeisia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Useiden Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun, CIA:n työntekijöiden on paljastettu saaneen potkut työpaikalla tehdyn erikoisen rikoksen vuoksi. He olivat nimittäin onnistuneet varastamaan yli 3.000 dollarin edestä makeisia ja välipaloja niitä myyvistä automaateista.

Yksi CIA:n sopimustyöntekijöistä oli keksinyt keinon huijata automaateista välipaloja ilmaiseksi. Kun automaatin Freedompay-järjestelmän johdon irrotti, pystyi ostoksia tekemään ilmaiseksi käyttämällä katteettomia kortteja. Pian lukuisat työntekijät käyttivät samaa keinoa saadakseen ilmaisia herkkuja.

Kun CIA:n ylitarkastajan toimisto sai vihiä asiasta, asennettiin automaattien lähelle turvakamerat. Huijaukseen osallistuneet työntekijät jäivät kiinni heidän tekonsa päädyttyä kameroiden videolle.

Työntekijöiden arvioidaan varastaneen 3.314 dollarin, eli noin 2.970 euron arvosta automaattien tuotteita. Kaikki rikokseen osallistuneet saivat potkut virastaan, ja heidät saatettiin pois CIA:n rakennuksesta vartijoiden toimesta.

Varkaudet tapahtuivat syksyn 2012 ja maaliskuun 2013 välillä. Erikoinen tapaus tuli ilmi Buzzfeed Newsin käsiinsä saamista, aikaisemmin salatuista CIA:n ylitarkastajan asiakirjoista.