Turkulaismetsästä löytyi pikkupoikien aarre – piilottajat löytyivät somesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes kaikki lapset ovat varmasti jossain vaiheessa joko piilottaneet jotain tuleville sukupolville tai lähettäneet pullopostia. Niin tekivät vuonna 1982 myös tuolloin 13-vuotias Tomi ja 12-vuotias Marko. He nimittäin kaivoivat Turun Skanssin metsään aarteen odottamaan löytäjäänsä.

Nyt, 35 vuotta myöhemmin, metallinpaljastimella varustautunut Marita Ojala oli etsimässä samassa paikassa maasta yllättäviä löydöksiä, kun hänen laitteensa piippasi suuren kiven juurella. Ilmoituksen syyksi paljastui maahan kaivettu pullo, jossa oli kellastuneelle paperille kirjoitettu viesti.

– Löytyykö Facebookin avulla tämän aikakapselin piilottaneet kaverukset :)? Huomasin tänään kivan näköisen kiven rinteessä ja ajattelin käydä tsekkaamassa, jos vaikka sen juurelta jotain löytyisi. Ja sieltähän löytyi aarre, Marita Ojala kirjoitti.

– Pullossa on viesti, jossa selkein kirjaimin lukee, että Tomi Ahonen 13 v. ja Marko Haajanen 12 v. ovat sen piilottaneet vuonna 1982. Siellä on pieniä kivoja esineitä sisällä myös. Aarre löytyi Turun Skanssin metsästä.

Ojala ei heti avannut aikakapselia, vaan ryhtyi sen sijaan selvittämään sen piilottaneiden poikien henkilöllisyyksiä. Kuten monissa muissa vastaavissa tapauksissa, myös tällä kertaa oikeat henkilöt löytyivät nopeasti sosiaalisen median välityksellä. Ojala kertoi tapahtuneesta kuvien kera Facebook-päivityksessään. Samalla hän lupasi paljastaa myöhemmin myös pullon sisällön.