Liikuntavammainen olikin salakuljettaja – pyörätuolissa 12 kiloa kokaiinia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

New Yorkissa John F. Kennedyn kansainvälisellä lentokentällä on pidätetty St. Luciasta Yhdysvaltoihin takaisin matkustanut nainen. Hän esitti liikuntavammaista ja liikkui pyörätuolilla. Pyörätuolin pehmusteista löydettiin yhteensä 12,25 kiloa kokaiinia.

Yhdysvaltojen rajaviranomaisten haltuun päätynyt huumelasti oli ollut pyörätuolin selkänojaan piilotettuna. Amerikan kansalainen, Yoncela Stanley, ei ollut oikeasti invalidi. Huumeet löytyivät, kun naisen pyörätuolin pehmusteet todettiin liian painaviksi.

Huume-erä osoittautui testeissä kokaiiniksi. Lastin katukauppa-arvo on noin 418.000 euroa. Naista tullaan syyttämään huumeiden salakuljettamisesta myöhemmin newyorkilaisessa oikeustuomioistuimessa.