Samaan aikaan New Yorkissa: Rotta raahaa roskapussia keskellä katua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New York on tunnettu vihreän Vapaudenpatsaansa, pilvenpiirtäjiensä ja keltaisen taksimerensä lisäksi myös tuholaisistaan, joista ehkäpä tunnetuin on rotta. Ison omenan kaduilla ei voi välttyä näkemästä näitä katujen ja roskapönttöjen takana vilisteleviä jyrsijöitä.

Brooklynissa asuva Leigh Conner kuvasi eräänä aamuna sinnikästä rottaa, joka oli päättänyt hankkia aamupalansa roskapussista. Määrätietoinen jyrsijä nappasi kadulla lojuneen roskapussin mukaansa, ja alkoi raahata sitä kohti suojaisempaa paikkaa. Lopulta ihmisten jätteillä elävä eläin sai saalikseen sopivan määrän syötävää.

New Yorkissa on ollut aina rottaongelma. Rottaongelmaa lieventäisi esimerkiksi parempi jätehuoltosysteemi. Muutama vuosi sitten mediassa julkaistiin video rotasta, joka raahasi pitsapalaa ja eläin sain lempinimen Pizza Rat.