Upea timelapse-video: Kesäpäivänseisaus Stonehengellä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Englannin Stonehenge lukeutuu Euroopan tunnetuimpiin nykypäivään saakka säilyneisiin esihistoriallisiin nähtävyyksiin. Tuhansia vuosia vanhan myyttisen kivirakennelman tarkka merkitys on tutkijoille edelleen hämärän peitossa.

Kesäpäivänseisaus on ainoa päivä vuodessa, jolloin yleisö päästetään kävelemään Stonehengen kivien keskelle. 21. kesäkuuta alueella vieraili arviolta 13 tuhatta ihmistä, jotka ihailivat auringon nousua kivien keskeltä. Joukossa oli niin moderneja pakanoita kuin tavallisia turistejakin.

English Heritage -sivusto julkaisi upeaa videomateriaalia ja kuvia tämänvuotisesta Stonehengen kesäpäivänseisauksen juhlasta. Twitterissä nähtiin muun muassa timelapse-video, jossa auringonnousu on tiivistetty vain 30 sekuntiin.