Insinööri tuunasi auton äänitorvet – tällaista ei Suomessa kuulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Entinen NASA:n insinööri Mark Rober on mies, joka käyttää aikansa keksintöjen parissa. Mies on julkaissut Youtubeen videoita rakennelmistaan, ja tällä kertaa esittelyyn nousee henkilöauton uudenlaiset äänitorvet.

Ajoneuvojen äänitorvea käytetään pääasiassa varoittamiseen tai toisen autoilijan huomion herättämiseen. Maailmalla on myös vakiintuneita tööttäystapoja, joiden avulla voi tervehtiä tuttavia tai osoittaa tieraivoa. Mark Rober ohjelmoi autoonsa kolme erilaista äänimerkkiä.

Ensimmäinen tuplatööttäys on ystävällinen ja kehoittava. Toinen äänimerkki muistuttaa R2-D2 -robotin ääntä ja viimeinen ääni on kuin junan torvi. Erilaisten äänten avulla on helpompi kommunikoida muiden ihmisten kanssa autosta käsin sen sijaan, että tyytyisi pelkästään painamaan tööttiä pohjaan yhtäjaksoisesti ja kovaa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.