Pariskunta kerää Dodge Vipereita – tallissa jo 80 kappaletta

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä keräilee pullonkorkkeja, koriste-esineitä tai nimikirjoituksia. Sitten on olemassa niitä keräilijöitä, jotka käyttävät harrastukseensa järkyttäviä summia riihikuivaa. D’Ann ja Wayne Rauh keräilevät urheiluautoja.

Teksasilaisen autohullun pariskunnan keräilykokoelman arvo on noin 7,5 miljoonaa dollaria. Heidän autotallissaan seisoo 80 kappaletta suurimman intohimonsa edustajia – ikonisia ja amerikkalaisvalmisteisia Dodge Viper -urheiluautoja. Kaikki heidän omistamansa ajoneuvot ovat liikennekäytössä ja ajokunnossa.

Ajoneuvojen arvot vaihtelevat 45.000 dollarista 236.000 dollariin. Öljy-yrityksen omistajat keräilevät myös muita autoja ja kokoelman lukema on yhteensä 140. Kaksikerroksinen autotalli on kuin suurvarasto, joka on täytetty miesten päiväunilla. Pariskunnan kokoelma on maailman suurin, Barcroft TV uutisoi.