Donald Trumpin Time-kansikuva paljastui tekaistuksi – paisuttaa egoaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvostelee mediaa valheelliseksi kovin sanoin. Valtionpäämies on käyttänyt valeuutiset-termiä 53 kertaa Twitterissä viime vuoden lopun jälkeen. Silti mies tehtailee itsestään valeuutisia.

Washington Post on paljastanut, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tilannut arvostetun Time-lehden kansikuvan, jossa on hänen oma valokuvansa.

Kuva ei kuitenkaan ole aito, sillä se on päivätty maaliskuun 1. päivälle vuonna 2009. Time-lehdeltä ei ole tuolloin ilmestynyt numeroa, eikä Donald Trump ole ollut lehden kansikuvassa vuonna 2009.

Tekaistu kansikuva koristaa ainakin neljän Donald Trumpin omistaman golfklubin seinää. Kaksi klubeista sijaitsee Yhdysvalloissa ja toiset muualla maailmalla. Time-lehden tiedottaja on vahvistanut, että Donald Trumpin kansikuva on feikki.