Sovellus kertoo, mitkä kuvat kannattaa jakaa Instagramissa

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Parhaan Instagramissa jaettavan kuvan valitseminen useista samanlaisista vaihtoehdoista voi olla raastavaa puuhaa. Parhaiden kuvien erottamiseen tarvitsisi usein ystävän apua, mutta aina sekään ei ole mahdollista.

Nyt parhaiden Instagram-kuvien valitsemisen voi kuitenkin jättää riippumattomalle taholle. Uutuussovellus EyeEm Selects lupaa nimittäin tehdä kuvien valkkaamisesta helpompaa antamalla koneen valita, mikä vaihtoehdoista on paras.

Tavanomaisten algoritmien sijaan sovellus käyttää hyödykseen kuvantunnistukseen pohjaavaa tekniikkaa. Se vertaa kuvia valokuva-asiantuntijoiden valitsemiin ja EyeEm Selectsin kuvituskuvapalvelussa parhaiten myyviin otoksiin.

Sovellus käy myös läpi käyttäjän vanhoja kuvia ja ehdottaa niistä otoksia, jotka saattavat olla jakamisen arvoisia. EyeEm Selects on toistaiseksi saatavilla vain Android-puhelimille, mutta sen luvataan ilmestyvän tulevaisuudessa myös iOS-laitteille.