Sovellus tekee älypuhelimesta mittanauhan – lisätty todellisuus apuna

Digi · Tim Isokivi

Tuleva älypuhelinsovellus saattaa tehdä perinteisen mittanauhan käytöstä historiaa. iOS-laitteille ilmestyvän sovelluksen ansiosta etäisyyksiä voi nimittäin mitata kätevästi oman puhelimen näytöllä.

Laan Labsin AR Measure -sovellus pohjaa niin kutsuttuun lisättyyn todellisuuteen. Se pystyy mittaamaan etäisyyksiä kolmiulotteisessa tilassa älypuhelimen kameran avulla. Käyttäjän tarvitsee vain valita kohta mistä hän haluaa aloittaa mittaamisen ja vetää puhelinta mittanauhan tavoin.

AR Measure -sovelluksen käyttöä esitellään Youtubessa julkaistulla demovideolla. Laan Labs ei ole vielä paljastanut, koska sovellus ilmestyy. The Next Web -sivuston mukaan se kuitenkin toimii Applen iOS 11 -kyttöjärjestelmässä mukana olevan ARKit-sovelluskehyksen alla, joten AR Measurea voi todennäköisesti odottaa Apple Storen valikoimiin syksymmällä.