Uskomaton video: Kirurgit katselivat jalkapalloa leikkauksen aikana!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Verkossa kohua herättäneellä videolla nähdään tilanne, jollaiseen leikkausta odottavat potilaat tuskin toivovat päätyvänsä. Siinä kirurgeja vaikuttaa kuunnostavan jokin aivan muu, kuin potilaan terveys.

Chilessä kuvatulla videolla kirurgit suorittavat potilaan leikkausta samalla, kun viereisessä televisiossa pyörii Chilen ja Portugalin välinen jalkapallo-ottelu. Chilen Claudio Bravon torjuessa Portugalin Joao Moutinhon potkut rangaistuspotkukilpailussa alkavat lääkärit hurraamaan.

Daily Mirror -lehden mukaan Chilen viranomaiset ovat sittemmin alkaneet tutkimaan tapausta. Kirurgien toimia on kutsuttu vastuuttomiksi ja epäeettisiksi.

– Tämä on vakava asia. Kaikissa sairaaloissa on sääntönsä joita tulisi seurata potilaiden turvallisuuden ja arvon nimissä. Tässä tapauksessa niistä kaikkia on rikottu, Chilen terveyskomission Karla Rubilar kertoo.