Elefantin poikanen yritti nousta jaloilleen – suloinen hetki videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Elefantin synnyttäessä muu lauma yleensä kerääntyy emon ja vastasyntyneen poikasen ympärille ihmettelemään uutta jäsentä ja suojelemaan vastasyntynyttä ja emoa. Poikanen nostetaan jo hyvin pian syntymän jälkeen jaloilleen, että lauma pääsee liikkeelle.

Nyt Etelä-Afrikassa Botswanassa saatiin tallennettua videolle hellyttävä hetki, kun pieni elefantinpoikanen yrittää ottaa vaappuvia ensiaskeleitaan. Elefantin emo seuraa tilannetta vierestä ja yrittää aina välillä auttaa poikastaan pystyyn.

Poikanen on vasta hetki sitten syntynyt eikä heti onnistu pystyyn nousemisessa, mutta päättäväinen elefantti ei pienestä lannistu. Poikanen yrittää suloisesti vaappuvin jaloin aina uudestaan ylös nousemista ja ensimmäisten askeleiden ottamista vaikka se välillä horjahtaisikin ja olisi väsyä kaikesta ponnistelustaan.