Brittitutkijat: Gin & Tonic auttaa lievittämään heinänuhaa!

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Napue Gin palkkittiin taannoin maailman parhaana gin & tonic -drinkkinä, joten sen terveysvaikutukset lienevät hyvä uutinen. Tuore brittitutkimus nimittäin vahvisti, että gin & tonic lievittää heinänuhan oireita.

Allerginen heinänuha ilmenee usein silmien ja nenän vuotamisena ja kirvelynä aivastelusta ja yleisesti tukkoisesta olosta puhumattakaan. Nyt näihin oireisiin voi saada apua hieman odottamattomalta taholta, The Independent uutisoi.

Yleisesti tiedetään, että alkoholi voi vahvistaa heinänuhan ikäviä oireita, mutta Asthma UK on nyt selvittänyt, että yhden alkoholijuoman vaikutukset poikkeavat muista. Siinä missä punaviini ja olut pahentavat oireita gin & tonic lievittää niitä. Saman tutkimuksen mukaan myös vodkalla on samankaltaisia positiivisia vaikutuksia allergikoille.