Kameravalmistaja RED lanseeraa älypuhelimen – holografisella näytöllä!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huippulaadukkaista kameroistaan tunnettu Red on ilmoittanut laajentavansa älypuhelimien pariin. Yhtiö tulee lanseeraamaan lähitulevaisuudessa Hydrogen One -nimisen puhelinmallin.

REDin Hydrogen One on yhtiön mukaan varustettu holografisella näytöllä, joka käyttää nanoteknologiaa näytätäkseen saumattomasti sekä tavanomaista 2D-kuvaa että 3D-sisältöä. The Verge -sivuston mukaan yhtiön perustaja Jim Jannardin kertoo, että tekniikkaa on mahdotonta kuvailla sanoin ennen kuin sen näkee omin silmin.

Puhelimen väitetään  myös pystyvän muuntamaan stereoäänen automaattisesti ”moniulotteiseksi audioksi”. Älypuhelimen edullisimman version odotetaan maksavan noin 1.050 euroa. Titaanisen erikoismallin hinta kohoaa jo 1.400 euroon.

REDin mukaan Hydrogen Onea voi odttaa markkinoille vuoden 2017 alussa. Yhtiö tosin varoittaa, että puhelimen malli ja ominaisuudet saattavat vielä muuttua ennen sen varsinaista julkaisua.