Nyt se on varmaa! Vähähiilihydraattinen ruokavalio laihduttaa paremmin kuin vähärasvainen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Harvardin ja Brighamin yliopiston tutkijat ovat toteuttaneet yhteistutkimuksen, jossa on vertailtu kahden eri ruokavalion hyötyjä ja vaikutuksia. Vertailussa olivat vähärasvainen ja vähähiilihydraattinen ruokavalio.

Mikäli haluaa pudottaa painoaan terveellisesti, tulee kuntoilun lisäksi kiinnittää huomiota terveellisempään ravintoon. Tulosten perusteella tehokkain painonpudotuskeino löytyy lautaselta ja etenkin vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Tutkijat analysoivat yhteensä 53 eri tutkimusta, jossa oli seurattu kahta erilaista ruokavaliota noudattavan ryhmän painonpudotusta.

Otanta käsitti yhteensä 68.128 ihmistä. Vähärasvaista ruokavaliota noudattaneet ihmiset laihduttivat vuoden aikana pelkän ruokavaliomuutoksen avulla keskimäärin noin kolme kiloa. Mikäli dieetti oli vähähiilihydraattinen, putosi paino keskimäärin yhden kilon enemmän. Tutkijoiden mukaan tulokset todistavat sen, että ihminen voi saavuttaa ihannepainonsa pelkästään oikeanlaista ruokaa syömällä.