3 virhettä, jotka vievät parisuhteen karille

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Paraskaan parisuhde ei kestä, mikäli sen hyvinvoinnin eteen ei näe vaivaa. Kumppanien kannattaa huolehtia toisistaan ja pelata tiiminä alkuhuumankin jälkeen. Rakkaus voi kuihtua yhtä nopeasti kuin on puhjennut kukkaan.

Rakkausasiantuntijat ovat listanneet kolme tapaa, jotka nakertavat parisuhteiden hyvinvointia pikkuhiljaa. Ensimmäisenä listalle nousee kommunikaation puute. Kukaan ei pysty lukemaan toistensa ajatuksia. Parisuhteessa on osattava keskustella avoimesti ja aikuismaisesti. Mikäli palautteeseen vastaa raivolla, huudolla tai mykkäkoululla, viestii asenne välinpitämättömyydestä.

Hellyydenosoitukset ovat yhtä tärkeitä jokaisessa parisuhteen vaiheessa. Kumppanusten tulisi ottaa yhteistä aikaa ja osoittaa tunteitaan. Tosiasia on, että romantiikan määrä saattaa vähentyä ajan kuluessa, mutta sitä pystyy lisäämään pienillä ja toista huomioivilla teoilla. Mikäli kumppani ottaa toisen itsestäänselvyytenä, rakkaus ja kiinnostus kuolee.

Parisuhteessa ei myöskään kannata tehdä yleistyksiä. Ongelmat on tehty ratkaistaviksi, jotta niiden takia ei enää tulisi mielipahaa ja harmia suhteeseen. Toista osapuolta on turha syytellä, vaan suhteessa toimii parhaiten se, että etsii yhdessä ratkaisuja epäkohtiin faktojen pohjalta, Urbo raportoi.