Sovintoseksiä vai laatuaikaa? Näitä asioita parit haluavat riidan jälkeen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokaisessa tervehenkisessä parisuhteessa puhdistetaan välillä ilmaa riidan avulla. Aikuismainen kinastelu kuuluu suhteeseen, mutta mitä sen jälkeen tapahtuu riippuu täysin suhteen osapuolista. Miehet haluaisivat yleensä sopia riidan seksin avulla. Naiset eivät niinkään.

Pennsylvanialainen Bucknellin yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan naiset ja miehet haluavat hieman eri asioita parisuhderiidan jälkeen. Aiemmin on ajateltu, että sovintoseksi on yksi parhaimmista tavoista saada riita unohtumaan ja mielihyvähormonit taas hyrräämään. Tutkimusraportin vastausten perusteella naiset haluavat kuitenkin enemmän laatuaikaa ja toisenlaista yhdessäoloa.

Miehet pitävät seksin lisäksi siitä, että naiset tekevät heille pieniä palveluksia ja sanovat kohteliaisuuksia. Naiset puolestaan haluaisivat riidan jälkeen miestensä viettävän enemmän aikaa heidän kanssaan. Plussaa on myös se, jos mies osoittaa aidosti katuvansa ja pyytää anteeksi.

Mikäli mies haluaa viettää aikaansa naisen kanssa riidan jälkeen, kertoo se kaksilahkeisen oikeasti panostavan suhteeseen tavallista enemmän energiaa. Lisäksi sanat ja katuminen kielivät tunteiden näyttämisestä ja niiden tukemisesta – eikä naiset voi vastustaa tällaisia piirteitä miehissä.