Amazon antoi tekoälyn suunnitella kännykkäkuoria – tulos kuin aprillipilasta

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Tekoäly tulee mullistamaan lähivuosina maailmaa enemmän kuin valtaosa ihmisistä kykenee edes ajattelemaan. Parhaillaan tekoäly tekee jo tuloaan hitaasti mutta varmasti. Nyt Amazon antoi tekoälyn suunnitella verkkokauppaansa tuotteita, mutta se ei mennyt ihan odotusten mukaan.

Amazon antoi tekoälylle pääsyn kuvapankkiin ja antoi sen tehtäväksi suunnitella kännyköiden suojakuoria. Projekti ei mennyt ihan siten kuin oli ajateltu, kun verkkokauppaan ilmestyi valtavasti uusia tuotteita, jotka olivat enemmän tai vähemmän kyseenalaisia.

Kännykkäkuorien kuvissa nähtiin nimittäin yllättäen kokaiinia, heroiinia, teiniraskaus, kutiava vagina, kynsisieni, aikuinen mies vaipoissa, astmapiippu ja ehkäisypillereitä.

Monet kuvista toimivat hyvin esimerkiksi artikkeleiden kuvituksena, mutta kännykkäkuorissa eivät ehkä niinkään. Amazonin käyttäjät ovat tyrmänneet rajusti monet kuorista, kuten esimerkiksi huumeiden käyttöön viittaavat suojakuoret.

Amazon