Haitaribussi hajosi – repesi kahteen osaan!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Jokainen haitaribussissa matkustanut on varmasti miettinyt, voiko nivelrakenteella varustettu linja-auto katketa. Kyllä voi, ja nyt nivelbussin katkeaminen on ikuistettu videolle Brasiliassa. Suomessa ei ole enää haitaribusseja julkisessa liikenteessä.

ViralHog on julkaissut brasilialaisessa Santa Catarinan alueella kuvatun videon, jolla nähdään haitaribussin katkeaminen matkustajan näkökulmasta kuvattuna. Videon kuvannut henkilö oli ottanut kameransa esiin, koska ounasteli linja-auton hajoavan pian. Linja-auton etuosa irtosi liitoskohdasta.

Nivelbussit ovat tavallista pidempiä linja-autoja, jotka on jaettu erillisellä haitariosalla paremmin ohjattaviksi. Haitaribussit ovat yleisiä muualla maailmassa, mutta Suomessa niitä on ollut käytössä ainoastaan Helsingissä ja Tampereella.