Järjetön moka! Naisen selfie tuhosi 200 000 dollarilla taidetta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia ihmisistä, jotka ovat onnistuneet aiheuttamaan vahinkoa joko itselleen tai muille varomattomalla selfiekäyttäytymisellään. Nyt eräs nainen aiheutti satojen tuhansien arvosta tuhoa ottaessaan kuvaa taidenäyttelyssä.

Los Angelesin The 14th Factory -taidemuseossa vieraillut nainen pysähtyi ottamaan selfietä taiteilija Simon Birchin näyttelyssä. Kumartuessaan ottamaan kuvaa hän horjahti taaksepäin, kaataen takanaan sijaitsevalla jalustalla esillä olleen veistoksen.

Jalustan kaatuminen aiheutti dominoefektin. Ainakin 10 näyttelyjalustaa veistoksineen kaatui maahan. Tilanne tallentui valvontakameran kuvaamaksi videoksi, jonka Simon Birchin ystävä jakoi sittemmin Youtubessa.

Videon lataajan mukaan nainen onnistui tuhoamaan teoksia 200.000 dollarin, eli yli 175.000 euron arvosta. Simon Birchin Hypercaine-näyttelyhuoneessa oli esillä yhteensä 60 kruunua muistuttavaa veistosta.